-
2009. január 17. 13:40

Alumínium vagy magnézium?

Rovat archívum

2013. szeptember 10. 09:27

Egy probléma megoldva!

2011. február 6. 11:50

Új hűtő design

2010. március 6. 10:34

Gyerek kategóriák az Országos Bajnokságban

2009. október 28. 10:06

CIK 2010

2009. május 9. 21:50

KARTFIT...

Twitter

Szerző: D. Leone, M. Natoli | Fotó: Vroom

Elsősorban alacsony súlyának köszönheti a piaci sikerét a magnézium felni, amely öt éve jelent meg a gokart pályákon.

- Hány fajta felni létezik?
- A gyártást tekintve magas és alacsony nyomáson lehet önteni, így ez két típusú terméket jelent. A mi előnyünk, hogy az általunk kifejlesztett technológiával az alumíniumhoz hasonló ellenállású magnézium fenit tudunk készíteni. A hagyományos és elterjedtebb magas nyomású megmunkálás nem teszi lehetővé a megfelelő a megfelelő merevség elérését így gyakran már egy verseny után is megjelenhetnek repedések a felnin. A mi felnijeink úgy készülnek, hogy legalább egy szezont végig bírjanak. A teljes termékpalettánk, az alummínium és magnézium felnik is, egy hőkezelésen is átesik, hogy magas mechanikai ellenállásra tegyenek szert. A gyártást követően minden egyes darab egy 4 báros nyomás tesztnek van kitéve, hogy garantálhassuk a maximális megbízhatóságát.

Stefano Pozza (Wild Kart)

- A Wild Kart miért az alumínium termékekre koncentrál?
- A 12 éves tapasztalatunk az alumínium alkatrészekre épül. Tudomásunk szerint a magnézium piaci részesedése maximum 30% lehet. Ez nem elég arra, hogy meggyőzzön minket, hogy befektessünk a magnézium felnik gyártásához szükséges bonyolult folyamatokba.

- Úgy gondolja tehát, hogy az alumínium jobb, mint a magnézium?
- Nem. Mindenki tudja, hogy a magnézium jobban teljesít, elsősorban súlyának köszönhetően, ami nagyon fontos a versenysportban. Hosszadalmas folyamat viszont megtalálni, kifejleszteni a technológiát a megfelelő ellenálló-képességű termék előállításához. Egy jó terméket úgy kell megtervezni, hogy az ellenálljon a rá nehezedő terheléseknek és utána mindezt tovább fejleszteni, hogy felhasználható legyen a versenysportban.

- Szakértők alumínium felni használatát javasolják esőben...
- Nem csak esőben, máskor is bátran használható, kivéve a világbajnokságot. A súlytól eltekintve ugyanis nagyon kicsi a különbség. A hobby versenyzők sok pénzt spórolhatnak az alumínium felnik használatával. Az alumínium felnik fele annyiba kerülnek, mint egy magnézium és kevésbé törékenyek, tehát tovább tartanak. Soha nem fogom megérteni azokat az embereket, akik a költségek miatt panaszkodnak, de a gokartjukon magnézium felnik vannak.


A felni mérete, formája és teljesítménye befolyásolja a gokart beállításait. Közelebbről megvizsgálva a gyártáshoz használt fém tulajdonságait, megérthetjük a különböző külső tényezők (mechanikai, hőmérsékleti) által kiváltott reakcióit.


A tulajdonságok a harmadik oldalon. Lapozz!

Lapozás:   1 | 2 | 3
 

Következő versenyek, események

Autósport a TV-ben

-