-
2009. április 4. 19:27

Kezdődik a bajnokság

Rovat archívum

2014. február 26. 10:14

Tüttüs -Team a Mongólia Expedíción

2014. január 30. 15:42

Rally Liepāja tesztnap

2014. január 23. 22:00

A célt teljesítettük!

2014. január 15. 22:10

GAZ 69-el a Mongólia Expedíción

2013. február 24. 20:49

Pődör Balázst kérdeztük

Twitter

Szerző: Bálint F Gyula | Fotó: a szerző

Április 11-12-én kerül megrendezésre a Gokart Országos Bajnokság első fordulója, amely egyben a CIK Közép-Európa Trófea első fordulója is.

Egy héttel a verseny előtt a szokásoknak megfelelően a helyszínen edzettek a versenyzők, ezért szombaton reggel én is leugrottam Kecskemétre egy terepszemlére és pár szezon előtti nyilatkozatért.

Pődör Balázs (CRG Gokart SE): "Tavaly eléggé domináns volt a Birel a bajnokságban, szeretnék ezen változtatni. A Junior versenyzőim, Juhász Olivér, Burányi Bence és Fodor Árpád felnőttek, idén Maxban indulnak, ahol egy új versenyző, Kovács László egészíti ki a csapatot. Az új hengerek miatt várhatóan kiegyenlítettebbek lesznek az erőviszonyok. Az élmezőnyt fogják erősíteni, dobogós helyezéseket, győzelmeket várok tőlük. Természetesen Mini Maxban is vannak ütőképes pilótái a csapatnak, ott egyértelműen a bajnoki cím a cél. Nagyon örvendek, hogy az új kategóriát, a Maxterinót sikerült bevezetni. Két versenyzőm indul benne, tőlük dobogós helyeket várok."

Hornyák István (Energy Kartsport Egyesület): "DD2 géposztályban Gaál Palika képviseli csapatunkat, mellette, Rotax Mastersban négyen lettünk. A négyből két versenyző minden futamon rajthoz áll majd, kettő pedig csak pár futamon indul majd. Ők tavaly hobbiból kezdtek el gokartozni, idén pedig úgy döntöttek, hogy belekóstolnak a bajnokságba."

Pénzes József (Pénzes Autósport Egyesület): "Cégeinket igencsak érezzük a válság hatását. Így én a KTM85-öt idén be se mertem vállalni. A tavaly elég sok pénzt felemésztett, hogy legyen pár versenyző, ez sajnos az idén már nem működött volna. Három-négy versenyzője lesz a csapatnak, illetve két ember még bizonytalan. Ez kevésnek tűnik a pár évvel ezelőtti létszámhoz viszonyítva, de látni kell, hogy csapatunk három részre oszlott, kivált belőle az Energy és a Speeders. És hát az is köztudott, hogy nagyon sok versenyzőt adtunk a többi egyesületnek, hiszen a K100-as és SWF-es versenyzők tovább léptek a felnőtt Rotax kategóriákba és értelemszerően olyan csaptokhoz szerződtek, ahol ebben megfelelő asszisztenciát kapnak. Jómagam DD2-ben fogok indulni. Megkaptam ennek a géposztálynak az üzemeltetési jogát, így azon fogok dolgozni, hogy minél több versenyző ezt válassza."

Szép Ferenc (Top Motorsport): "Természetesen az a célunk 2009-ben, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk a magunkból és a versenyzőinkből, hogy minél előkelőbb helyezéseket érjünk el a versenyeken és a bajnokságban. Öt versenyzőm lesz a Maxterino géposztályban. Új a kategória így még nem tudom, hogy a Mókus-örs hogyan fog teljesíteni. Mellettük egy Junior és két felnőtt (Max) versenyző lép majd pályára idén a Top Motorsport színeiben. Szeretném fejleszteni a csapat technikai hátterét, igyekszem a legjobb feltételeket biztosítani versenyzőknek."

 

Következő versenyek, események

Autósport a TV-ben

-