-
2006. július 22. 11:01

Kiss és Michelisz Coloniban

Rovat archívum

2014. február 26. 10:14

Tüttüs -Team a Mongólia Expedíción

2014. január 30. 15:42

Rally Liepāja tesztnap

2014. január 23. 22:00

A célt teljesítettük!

2014. január 15. 22:10

GAZ 69-el a Mongólia Expedíción

2013. február 24. 20:49

Pődör Balázst kérdeztük

Twitter

Szerző: Bálint F Gyula | Fotó: a szerző

Június 17-én késő délután egy új élményben lehetett része a Clio és Swift kupa éllovasának. A két versenyző kipróbálhatta, milyen egy Formula 3000-es versenyautóba ülni. Akkor azt az igéretet kapták, hogy a közeljövőben lesz lehetőségük vezetni is formula autót. Ez július 10-én meg is történt.

Kiss, Michelisz, NissanyKiss NorbertÉrtékelés

Frank Tamás, Chanoch Nissany és a Szász Motorsport összefogásának köszönhetően a két tehetséges versenyző megízlelhette milyen is egy Coloni Nissan versenyautóval körözni a Hungaroringen. A teszt után nekem és lehetőségem nyílt feltenni egy pár kérdést a fiúknak.

- Mindkettőtöket Norbinak hívnak, 21 évesek vagytok. Mind a ketten egy márkakupában versenyeztek és mindketten vezetitek a tabellát, és ma mindkettőtöknek lehetősége volt vezetni egy Coloni formula versenyautót. És nem utolsó sorban mind a ketten szeretitek a számítógépes szimulátorokat, és mindketten ennek segítségével jutottatok be a gyorsasági autósportba. Gondoltátok volna akkor, amikor elkezdtetek versenyezni, hogy ilyen hamar ilyen fantasztikus lehetőséghez juttok?

Kiss Norbert(Renault Clio Kupa): Eleve azt sem gondoltam volna két éve, hogy az Astra kupában vezethetek. Most pedig, egy évre rá, hogy elkezdtem versenyzni, itt vagyok egy Coloni teszten. Azért szeretnek bennünket (nevet), hogy ilyen lehetőségeket kapunk. Michelisz Norbert (Suzuki Swift Kupa): Hát én nem gondoltam volna soha rá. Ez nagyon hirtelen jött. Tavaly Szeptemberben hívtak telefonon, hogy a Zengő Motorsport tesztlehetőséget kínál hármunknak, márkakupás autókat kipróbálására. Ez olyan jól sikerült, hogy utána szorosabb kapcsolatba kerültem a csapattal és ennek köszönhető, hogy most itt vagyok.

- Amikor a Material Center Kupán beleülhettetek Szász László F3000-es versenyautójába felmerült a teszt lehetősége?

- Igen, akkor elhangzott egy olyan igéret, hogy lehetőségünk lesz kipróbálni egy ilyen formaautót, de nagyon váratlan volt, hogy ilyen korai időpontra, három hétre rá, jelölték ki a teszt idopőntját. De ha két három hónappal később lett volna, akkor is nagyjából ennyit tudtunk volna mutatni.   - Nagyon hirtelen jött az a Formula 3000-es üléspróba. Szombat reggel vetődött fel a dolog és estére már ott is voltunk. Elvileg mehettünk volna az autóval, de sajnos nem volt számunkra megfelelő méretű ülés.

- Lesz folytatása ennek a tesztnek?

- Ezt még nem tudni. A szakemberek, akik minket figyeltek nem mondtak igazán sok mindent. Megdicsértek bennünket, hogy jól mentünk, ügyesen mentünk. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy fizikailag főleg én voltam bajban. Nagyon nehéz vezetni egy ilyen formaautót. Ha az ember eltalál egy igazi gyors kanyart, az nagyon megterhelő, komolyan kell edzenie a versenyzőnek ahhoz, hogy ezt bírja. Ezt is tanácsolták, hogy edzünk keményen és akkor elképzelhető, hogy lesz jövőnk. - Nem is tudom... Szerintem ez most már azon múlik, hogy mennyi forrást tudunk ahhoz megteremteni, hogy újra beleülhessünk az autóba. Ez a mai nap arra volt jó, hogy belekóstoljunk abba, milyen egy formaautóval menni. Én nagyon remélem, hogy lesz folytatása.

- Mi volt a legjobb köridotök?

- 1:47:930 - 1:49:210

- A mai napon talán egy álmotok vált valósággá. Holnaptól viszont vissza kell zökkeni a megszokott kerékvágásba. Cél a Clio illetve a Swift kupa megnyerése?

- Így van, így van. Folytatjuk, amit elkezdtünk az év elején, koncentrálunk a Clio kupára, készülünk a következő versenyekre, megyünk edzeni a soron következő versenypályákra.   - Fő cél az, hogy ezt a Suzuki Swift Kupás elso helyet megtartsam az év végéig.

- Sok sikert kívánok nektek ehhez!

 

Következő versenyek, események

Autósport a TV-ben

-