-
2015. október 3. 12:00

Bajnokavatás / Autocross OB 6.futam

Rovat archívum

2019. május 20. 15:08

Autocross OB 3.futam + CEZ / Losonc

2019. április 5. 18:51

ISMÉT!!! Autocross Veterán Találkozó

2019. március 21. 09:48

2019.04.20-21-én Hollabrunnban (AUT) indul az Autocross Országos Bajnokság

2019. február 15. 12:33

Szakági közlemény

2019. január 21. 08:10

Versenyek 2019-ben

Twitter

Szerző: Gerlei Sándor | Fotó: Kiss Imre

Az elmaradt dömsödi verseny helyett szeptember utolsó vasárnapján Nyirád adott otthont az Autocross OB 6.futamának. A bajnok év vége felé közeledve lassan már kialakult az esélyesek listája, ezen a versenyen azonban véglegesen eldőltek a bajnoki címek a hagyományos kategóriákban.

A SuperBuggy mezőnyében Ábrahám Károly és Tóth Richárd voltak esélyesek, ám Karesz a döntőben mutatott nagyszerű versenyzésével megszerezte 9.bajnoki címét.
A döntőben Tóth Ricsi kapta el legjobban a rajtot, mögötte Klenáncz Szabolcs és Ábrahám volt a sorrend. Ábrahám kemény üldözésbe kezdett, mely sikerrel zárult, előbb Szabit, majd, a visszafordító kanyarban Ricsit megelőzve állt az élre.
Szabi autója (ezen a versenyen a meghibásodott Mitsubishi motoros helyett a tavalyi, kis kategóriás Seattal indult a bajnoki pontok miatt) nem bírta a fokozott igénybevételt és a motorja elfüstölt, a harmadik helyet Oros Sanyi kaparintotta meg, nyomában Tóth Sándorral. Sajnos ezen a versenyen is folytatódott Istókovics István pech szériája, most a váltójában kuszálódtak össze a fogaskereke, így eredmény nélkül zárta ez a futamot.
A záró futamra - melynek szintén Nyirád a helyszíne- még nyitott kérdés maradt a további dobogós helyek sorsa.

A Buggy1600 kategóriában Klenáncz Józsefnek állt a zászló, aki élve a lehetőséggel, megszerezte a kategória bajnoki címét. Mögötte Radák Attila , és a junior korú ifj Ábrahám Károly végeztek.
Radáknak még van esélye a dobogós hely megszerzésére az év végi értékelésben, ám ehhez a záró futamon is sikeresen kell szerepelnie az osztrák versenyzőkkel kiegészült mezőnyben.

A karosszériás autók (TAX) mezőnyében a rallycrossból átránduló 2 versenyző, Kovács László és Vörös László, valamint az osztrák Leopold Popp mellett induló Antal István látványos küzdelmet vívtak.
Az előfutamok során Antal valószínűleg altatta a többieket, mert a döntőre egy teljesen más versenyt láthattunk tőle. A rajt után rögtön az élre állt, és az előfutamok biztos nyertese, Popp csak követni tudta. Eyg pillanatra úgy tűnt, hogy vége Antal száguldásának, amikor sűrű fehér füst szállt fel a Mitsubishi motorházteteje alól, ám Pisti nem vette el a gázt, hanem győztesként fejezte be a versenyt, és immár bajnokként fogadta a gratulációkat. Mint kiderült, a víztartály robbant szét, ennek következtében a motor hengerfejes lett, így részére az idei szezonnak ez volt az utolsó versenye.
Ebben a kategóriában is kérdéses a további helyezések sorsa, melyről az október 3-4-i hétvégén döntenek az esélyes versenyzők, Kis Ádám és Leopold Popp.

Üde színfoltja volt ennek a versenynek a TAX1600 kategória, ahol a rallycrossos autóikkal álltak rajthoz a versenyzők.
Hogyor József győzelme nem volt kétséges az előfutamok alatt mutatott teljesítménye alapján, mögötte Ujházi László és Don Nitró állhattak fel a dobogóra, míg Szegfű Adrienn és Szegfű István végeztek a további helyeken.

Eredmények:
http://www.autocross.hu/eredmeny/2015-autocross-orszagos-bajnoksag-2015/autocross-ob-6futam

 

Következő versenyek, események

május 25-26. Autocross OB 2.futam

május 31. - június 2. FIA Autocross European Championship 2nd Round

június 7-9. FIA Autocross European Championship 3rd Round

június 8-9. FIA CEZ Autocross Championship / Lucenec

június 8-9. Autocross OB 3.futam + Zóna

június 22-23. Autocross OB 4.futam ( IDŐPONT!!!)

június 28-30. FIA Autocross European Championship 4th Round

június 29-30. FIA CEZ Autocross Championship / Srbski Miletic

július 5-7. FIA Autocross European Championship 5th Round

július 19-21. FIA Autocross European Championship 6th Round

július 27-28. FIA CEZ Autocross Championship / Porici

augusztus 10-11. Autocross OB 5.futam + Zóna

augusztus 10-11. FIA CEZ Autocross Championship / Túrkeve

augusztus 23-25. FIA Autocross European Championship 7th Round

augusztus 31. - szeptember 1. Autocross OB 6.futam

szeptember 13-15. FIA Autocross European Championship 8th Round

Autósport a TV-ben

-