-
2015. március 26. 10:00

Külön öröm hazai környezetben versenyezni

Rovat archívum

2020. március 10. 11:33

ELHALASZTVA!!! Autocross veterán találkozó

2020. január 12. 15:32

Autocross Országos Bajnokság 2020 naptár (TERVEZET a járvány miatt)

2019. október 31. 16:49

Offroad Díjkiosztó Gála 2019

2019. szeptember 7. 09:13

Évadzáró futam Dömsödön / EREDMÉNYEK

2019. augusztus 14. 12:03

FIA CEZ Autocross Bajnokság+ Autocross OB / Dargov Dubiny EREDMÉNYEK

Twitter

Szerző: H.J.

Augusztus óta nem ült a versenyautó volánja mögött Strider Zoltán, így érthető, hogy már nagyon viszket a tenyere azért, hogy újra kormánykereket ragadhasson. Ráadásul a pilóta mindezt hazai környezetben, a szezonnyitó 10. Eger Rallyen teheti meg, a március 27-29-ei hétvégén. Csapatának felállása változatlan: 2015-ben is Koch Péter fogja diktálni neki az itinert a Velenczei Ádám-féle Mitsubishi Lancer Evo IX versenygépben, a rallye2 mezőnyében.

Strider Zoltán: "Nagyon ki vagyunk már éhezve a versenyzésre, hiszen legutóbb tavaly augusztusban ültünk a Mitsubishiben, éles körülmények között. Nagy várakozással tekintünk tehát a 10. Eger Rallyera – különös tekintettel arra is, hogy én ráadásul itthon vagyok. Ez lesz a második alkalom, hogy ezen a rendezvényen részt tudunk venni, de mindig különleges érzéssel tölt el, ha hazai környezetben állhatok rajthoz. Biztos vagyok benne, hogy sok olyan néző lesz kint a pályákon, akik várni fogják a Gulfos Mitsubishit és szurkolni fog nekünk.
Sokan úgy gondolják, hogy a helyismeret miatt mi óriási előnyben leszünk – megnyugtatom az ellenfeleket, azért ez nem teljesen igaz. Nyilván többször versenyeztem itt, mint az ország más kijelölt rallyszakaszain, de azért nem járok nap, mint nap arra, s így nem is ismerem kívülről a pályákat. Elég komoly mezőny jött össze a 14-es kategóriában, s ezért nagyon kell majd igyekeznünk annak érdekében, hogy mi is ott tudjunk autózni az elejében. Még mindig úgy gondolom, hogy az autó abszolút alkalmas arra, hogy jó eredményt érjünk el, s mi is a legjobb formánkat fogjuk nyújtani ennek érdekében. Helyezés tekintetében azért nehéz belőni, hogy mire lesz elég a teljesítményünk: nyilván nagyon boldog lennék, ha hazai környezetben felférnénk a dobogóra, de ha már a TOP5-ben benne vagyunk, akkor sem leszünk elégedetlenek."


Koch Péter: "Van már tapasztalatunk az Eger Rallyeval kapcsolatban, de bízom benne, hogy a két évvel ezelőtti teljesítményünket túl fogjuk szárnyalni a hétvégén. 2013-ban az volt az első versenyünk egy Mitsubishi Lancer Evo VI-ossal az RTE mezőnyében, s utólag kiderült, hogy a kocsi beállításai sem voltak akkor a legideálisabbak. Most azonban már túl vagyunk egy remekül sikerült teszten, így biztos vagyok benne, hogy a beállításokban nem lesz hiba. Emellett, az elmúlt két évben mi is rengeteget tanultunk, ami remélhetőleg az eredményekben is meg fog majd mutatkozni. Azt gondolom tehát, hogy a pályáktól nem fogunk nagyon zavarba jönni, hiszen van korábbról már némi ismeretünk a szakaszokról.
A tavaly augusztusi Baranya Kupán Zolinak már megvolt a rallye2-es debütálása – ám akkor Apkó Andris segédkezett neki. Nekem a hétvégi derbi jelenti majd a bemutatkozást a másodosztályban, ahol ráadásul – a nevezési lista alapján – egy nagyon erős mezőny fog összegyűlni. Nehéz lesz így a dobogóra felérni, de nem állunk oda feltartott kezekkel, azért fogunk küzdeni, hogy minél előrébb végezzünk."


Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Euroaszfalt Kft., Absolut Hostess Kft.,  Confidenza Csapágyszolgálat, Unifilter Kft., Prospero Gazdasági Kft., Schönherz Informatikai Stúdió, IBS Consulting, Gulf Hungary, Gregor és Társai Nyomdaipari Kft., Heves Cleaning Kft., Színesfém Felvásárlás Pásztó PI-AT Metál Kft., BM KOMP konpresszortechnika, Eftech Kft., Nógrád /Kas/ Kft., Max-Transport Bt., Pr1mer Kft., Dynamic Út Kft., Bolyki Terra Kft., HDDE Magyarország Kft., Bolyki Terra Kft.

Szólj hozzá a cikkhez!

 

Következő versenyek, események

június 5-7. TÖRÖLVE! FIA Autocross European Championship 2nd Round

június 6-7. TÖRÖLVE! FIA CEZ Autocross Championship / Gambetici

június 12-14. TÖRÖLVE! FIA Autocross European Championship 3rd Round

június 20-21. TÖRÖLVE! FIA CEZ Autocross Championship / Molca

június 20-21. TÖRÖLVE! Autocross OB 3.futam + Zóna

június 26-28. TÖRÖLVE! FIA Autocross European Championship 4th Round

július 3-5. TÖRÖLVE! FIA Autocross European Championship 5th Round

július 17-19. TÖRÖLVE! FIA Autocross European Championship 6th Round

július 25-26. FIA CEZ Autocross Championship / Porici

augusztus 8-9. TÖRÖLVE! Autocross OB 4.futam + Zóna

augusztus 8-9. TÖRÖLVE! FIA CEZ Autocross Championship / Túrkeve

augusztus 15-16. TÖRÖLVE! Autocross OB 5.futam + szlovák bajnoki

augusztus 22-23. FIA CEZ Autocross Championship / Miletic

augusztus 21-23. FIA Autocross European Championship 7th Round

szeptember 5-6. Autocross OB 6.futam + Zóna

szeptember 5-6. FIA CEZ Autocross Championship / Secovce

Autósport a TV-ben

-