-
2013. május 15. 09:00

Himodra látogatnak a terepralisok

Rovat archívum

2023. február 27. 11:15

Alakul a 2023-as szezon....

2022. november 18. 08:32

Díjkiosztó Gála 2022 Zalakaros,2023.01.21.

2022. szeptember 19. 08:38

Autocross Országos Bajnokság 2022 nem hivatalos végeredménye

2022. augusztus 17. 09:12

Autocross OB 7. (záró) futam Makó,2022.09.17-18. Eredmények

2022. június 16. 10:39

Autocross OB+CEZ bajnokság / Dargov-Dubiny (SVK) Eredmények

Twitter

Szerző: Sajtóanyag

Idei második megmérettetésükre gyűlnek össze a terepralisok május 24-26. között a Himod központtal megrendezett CélTrans’97-Rábaköz Kupán. A rábaközi viadal a Terep-rallye Országos Bajnokság mellett a Közép-Európai Zóna Trófea második futama, valamint a Cseh tereprali Bajnokság nyitó versenye is.

A Rábaközben vannak hagyományai a terepralinak, de az idei év sok tekintetben újdonságot hoz. A tizenegy települést (Himod, Dénesfa, Cirák, Gyóró, Hövej, Vitnyéd, Kisfalud, Mihályi, Vadosfa, Beled, Fertőendréd) érintő viadal székhelye Himodra került, itt lesz az egész hétvégén ingyenesen látogatható szervizpark, és itt kerül sor pénteken délután az ünnepélyes rajtra, vasárnap pedig a díjkiosztóra.

Akik a hétvége folyamán kilátogatnak a pálya szélére, várhatóan nagy létszámú és rangos mezőnyt láthatnak, hiszen a magyar bajnokság mellett a Közép-Európai Zóna Trófea futama is lesz a CélTrans’97-Rábaköz Kupa. Világszínvonalú autók mellett kiváló pilótákból sem lesz hiány.



A tavalyi Silk Way Rally ezüstérmese, Szalay Balázs idén ezen az egyetlen hazai versenyen indul, de itt debütál a tavalyi magyar bajnok Fazekas Károly a vadonatúj (és rendkívül látványos) BMW X6-ossal, valamint rajthoz áll a helyi színeket képviselő és az előző versenyen kiválóan teljesítő Fodor Imre a világ élvonalába tartozó Toyota Hilux-szal, hogy csak néhány nevet említsünk. De a hazai pilótáknak aligha lesz könnyű dolga, hiszen várhatóan eljön Himodra a magyar bajnokságot és a CEZ értékelést jelenleg vezető korábbi lengyel síugró legenda Adam Malysz, a tavalyi Világkupa-ezüstérmes és korábbi magyar bajnok cseh Miroslav Zapletal, a korábbi Világkupa-dobogós lengyel Lukasz Komornicki, illetve a lengyel (autó)sport egyik legszínesebb egyénisége, Maciej Stanco is.

A versenyről további információkat a Terep-Rallye Szakág honlapján, a tereprali.com-on, illetve a Kisalföld portálján találhatnak az érdeklődők, a hivatalos Facebook oldal pedig a http://www.facebook.com/Celtrans97RabakozKupa linken érhető el.

 

Következő versenyek, események

Autósport a TV-ben

-