-
2012. február 23. 23:40

Kalandtúra a Szaharában

Rovat archívum

2017. november 19. 11:31

Offroad Szakági Díjkiosztó

2017. október 20. 15:12

Folytatás 2018-ban.....

2017. október 13. 08:20

Sikeres volt! LIVE!!! Az Autocross OB+Zóna bajnokság zárófutamáról

2017. szeptember 14. 10:56

Autocross OB 7.futam+Zóna Bajnokság / Dömsöd

2017. szeptember 4. 10:43

Autocross OB 6.futam + Zóna Bajnoki futam / Dargov-Dubiny

Twitter

Szerző: VKT | Fotó: Bálint F Gyula

A Saharun Adventure egy Budapestről induló off-road autóverseny és humanitárius túra, amelynek célja a tunéziai Monastirban lesz és ahova a résztvevők egy két napos európai szakasz, egy 24 órás komp út és hét napos sivatagi autózás után érkeznek majd meg. A túrán részt vesz a Liszi László nevével fémjelzett Hungarian Dakar Team, de ott lesz az indulók között a Badár Sándorral tavaly Bamakót is megjáró Kőváry Barna is. Összesen 49 csapat áll rajthoz verseny vagy kaland kategóriában.

Az első alkalommal megrendezett futamra a Vitéz Kürtős Team egy Dacia Logannal nevezett és vág neki a hazaúttal együtt majd' 6000 kilométeres távnak.

"A rendelkezésünkre álló autó nem igazán alkalmas off-roadozásra, ezért csapatunk inkább a túra humanitárius részére próbál nagyobb hangsúlyt fektetni." - mondta a szabadúszó formatervezőként, fotósként és autósport újságíróként tevékenykedő Bálint F Gyula - "Több budapesti céggel együttműködve használt számítógépeket, sport ruházatot és sportcipőket, valamint pénzt gyűjtünk, ez utóbbit szemgyógyszerek vásárlására, lévén, hogy a Saharun idei humanitárius akciójának középpontjában a tunéziai vakok és gyengén látók megsegítése áll."

Adománygyűjtési akciók Budapesten:

A Vitéz Kürtős Team névadó szponzora február 1. és március 7. között eladott minden kürtőskalács árából 15 Forintot adományoz gyógyszervásárlási célra. Ugyanide kerülnek azok a pénzadományok, amelyeket a cég budapesti sütőházaiban elhelyezett gyűjtő dobozokba lettek bedobva.
Pénzadományokat a Saharun Adventure humanitárius partnerének, az Afrikai-Magyar Egyesület adomány számlájára is lehet utalni, Saharun jeligével:

CIB Bank 10700378-44706104-52000001

A Vitéz Kürtős Team partnereinek köszönhetően némiképp ösztönözni is tudja az adakozást. A 2000 Ft feletti, névvel, elérhetőséggel beérkezett adományok felajánlói között az alábbi ajándékokat sorsolják ki a túra rajtja előtt:
1 db 15.000 Forint értékű Oázis Kertészet vásárlási utalvány
2 db 5.000 Forint értékű Oázis Kertészet vásárlási utalvány
1 db 10 alkalmas Fitness Factory fitnesz bérlet
2 db 3 alkalmas G1 Kart Center gokart bérlet
1 db Command & Conquer 4 Tiberian Twilight PC játék
1 db Krusell GAIA Piros mobil tok
1 db Arctic USB HUB

Ez utóbbi három ajándék felajánlója, a Bluechip.hu számítástechnikai webáruház megunt, fiókban, szekrényben porosodó számítógép alkatrészeket vár. A beérkezett alkatrészekből komplett számítógépeket raknak össze a cég szakemberei, amelyeket tunéziai iskoláknak szállítanak le a Saharun Adventure résztvevői. De nem csak működő alkatrészekkel lehet segíteni. A Bluechip.hu-hoz bármilyen elektronikai hulladékot be lehet vinni. A március 2-ig beszállított alkatrészeket, gépeket az üzletben lemérik és minden kilogramm után 50 Ft-ot utalnak a gyógyszerekre szánt alapba.

Megunt, de még jó állapotban lévő edzőruhákat (pólókat, nadrágokat), sportcipőket lehet bevinni a Material Centerben található Fitnesz Factoryba. Az itt összegyűlt adományok is Tunéziában találnak majd gazdára.

"Bár csapattársam és én is Budapesten élünk, szerettük volna, ha a Saharun kapcsán erdélyi szülővárosainkra is figyelem irányul, ezért február elején Székelyudvarhelyen és Székelykeresztúron is gyűjtési akciókat indítottunk el." - folytatta a Vitéz Kürtős Team vezetője.

Tanszereket és számítógépeket adott a nemes célra a székelyudvarhelyi Modern Üzleti Tudományok Főiskola. Tunéziai iskolák részére szervez gyűjtést a középiskolákban, a diáktanácsokkal együttműködve, az Udvarhelyi Fiatal Fórum, valamint Székelykeresztúron az Orbán Balázs Gimnázium diáktanácsa. A tanulók egy-egy tollal, ceruzával, füzettel, festékkel segíthetnek összeállítani pár doboznyi adományt.

"Úgy gondoltuk, hogy a túra illetve a hozzá kapcsolódó humanitárius akciók kapcsán székelyföldi cégeket is érdekelhet a megjelenési lehetőség. Nagy örömünkre szolgál, hogy a székelyudvarhelyi Küküllő Szálloda és a székelykeresztúri Hargita Line kábeltelevízió kiemelt támogatóként állt a csapatunk mögé." - tette hozzá Bálint Gáspár.

A Saharun Adventure 2012. március 8-án rajtol Budapestről, majd a 17-i célba érést követően várhatóan 19-én vagy 20-ár érkeznek vissza a részvevő csapatok Budapestre.
A túra ideje alatt a Vitéz Kürtős Team, a rendelkezésre álló internetelérés függvényében, napi beszámolókkal jelentkezik a http://saharun.vitezkurtos.hu címen.

 

Következő versenyek, események

április 21-22. FIA CEZ Autocross Championship / Humpolec

április 28-29. Autocross OB 1.futam + CEZ

április 28-29. FIA CEZ Autocross Championship / Nyirád

május 4-6. FIA Autocross European Championship 1st Round

május 13. Autocross OB 2.futam

május 19-20. FIA CEZ Autocross Championship / Ribnik

június 1-3. FIA Autocross European Championship 2nd Round

június 8-10. FIA Autocross European Championship 3rd Round

június 16-17. FIA CEZ Autocross Championship / Molcs

június 16-17. Autocross OB 3.futam + CEZ

június 22-24. FIA Autocross European Championship 4th Round

június 29. - július 1. FIA Autocross European Championship 5th Round

július 7-8. Autocross OB 4.futam

július 14-15. FIA CEZ Autocross Championship / Porici

július 20-22. FIA Autocross European Championship 6th Round

július 28-29. FIA CEZ Autocross Championship / Ravenna

Autósport a TV-ben

-