-
2014. február 10. 10:36

3 év alatt önjáró autót építenek

Rovat archívum

2015. március 25. 11:37

Középpontban a közúti balesetek számának csökkentése

2014. március 2. 12:37

Visszatér a Škoda 130 RS?

2014. február 10. 10:36

3 év alatt önjáró autót építenek

2014. január 20. 13:03

Ingyenes állami e-learning KRESZ-képzés

2013. november 22. 15:09

A nemzetiség kérdése nemzetközi versenyeken

Twitter

Szerző: Bosch

Elstartolt a Bosch legújabb konstrukciós versenye. 5 műszaki felsőoktatási intézmény által delegált 5 csapat, nagyszabású májusi esemény a Hungaroringen.

Nem szokatlan, sőt szinte már el is várjuk a Bosch-tól, hogy évről évre izgalmas kihívásokkal és nagyszabású projektkísérletekkel rukkoljon elő, melyek főszereplői természetesen a mérnökjelöltek. A tavalyi aprólékos odafigyelést és miniatűrben gondolkodást igénylő Goldberg szerkezet építő verseny kitérője után a terep újra az autómániásoké. Mostantól három éven át öt egyetem öt csapata tervez, épít majd egy-egy gokartot, melynek 2016-ra önjáróvá kell fejlődnie. Az idei évad megmérettetését a Hungaroringen tartják május 10-én, ahol nemcsak a versenyző csapatok mutatkoznak be, hanem a szórakoztató programok mellett a közönség is megismerheti a Bosch legújabb fejlesztéseit.

1961-ben, 43 évvel ezelőtt egy III. osztályos technikus tanuló készítette el az első magyar gokartot, az IKARUS gyárban dolgozó édesapja segítségével. A mindössze 65 kg tömegű jármű, eredeti megoldások egész sorával késztette elismerésre a bemutató akkori részvevőit. Lássuk, hogy mik a XXI. század elvárásai a Go-Kart, Go-Bosch elnevezésű versenyen. Az idei első szezonban a cégtől kapott vadonatúj gokartba minden csapatnak elektromos gázpedált, az eredeti fékrendszertől független és elektromosan működtetett rögzítőféket valamint ultrahangszenzorokat kell beépíteni. A gokarttal emellett az automata parkolás és a hátramenet bravúrját is végre kell hajtani. Köztudott, hogy a legtöbb autóversenyző is gokarton kezdte, miért ne lehetne ez a mérnökhallgatókkal is így? Ki cáfolhatná, hogy az 5 csapat tagjai között nincs-e ott a következő évtized autófejlesztő géniusza? A csapatok mögött álló öt egyetem és a Bosch három éves stratégiai együttműködése során évről évre újabb, egymásra épülő feladatokat kapnak a versenyzők. A projektidőszakok novembertől májusig tartanak majd, és a csapatok minden év májusában a Hungaroringen megrendezett versenyen mérhetik össze tudásukat. „A Boschnál több mint 5 éve zajlik az önjáró gépjármű fejlesztése. Két prototípus meg is épült, melyeket már autópályákon tesztelünk. A verseny nem titkolt célja, – a Boschtól már megszokott kreatív kihívás és szakmai tapasztalatnyújtás mellett – hogy a nemzetközi fejlesztő csapatunkba további tehetséges mérnökjelölteket találjunk.” – mondta el Javier Gonzalez Pareja, a Bosch csoport magyarországi vezetője.

Az előkészületekre 7 hónap áll a csapatok rendelkezésre, mely során komoly mérföldköveket kell leküzdeniük. A tervezés után minden újabb próbatétel egy-egy komponens beépítését jelenti. A Bosch ebben a versenyben is segítséget nyújt a csapatoknak, a mérnök mentorok folyamatos szakmai támogatásával.


Warning: include(components/box_590_ad.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/byfhu/public_gokartmagazin/components/multiarticle.php on line 552

Warning: include(): Failed opening 'components/box_590_ad.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/byfhu/public_gokartmagazin/components/multiarticle.php on line 552

Szólj hozzá a cikkhez!

 

Következő versenyek, események

június 26-27. NEW DATE ! FIA CEZ Autocross Championship / Gambetici

június 25-27. FIA Autocross European Championship 1st Round

július 3-4. FIA CEZ Autocross Championship / Srp Miletic (SRB)

július 2-4. FIA Autocross European Championship 2nd Round

július 16-18. FIA Autocross European Championship 3th Round

július 30. - augusztus 1. CANCELLED !!! FIA Autocross European Championship 4th Round

augusztus 7-8. Autocross OB 2.futam + Zóna

augusztus 7-8. FIA CEZ Autocross Championship / Molca

augusztus 14-15. FIA CEZ Autocross Championship / Porici

augusztus 20-22. FIA Autocross European Championship 5th Round

augusztus 28-29. New Date! FIA CEZ Autocross Championship / Humpolec

szeptember 3-5. FIA Autocross European Championship 6th Round

szeptember 11-12. Autocross OB 3.futam + Zóna

szeptember 11-12. FIA CEZ Autocross Championship / Secovce (Dargov-Dubiny)

szeptember 18-19. FIA CEZ Autocross Championship / Sombor (SRB)

szeptember 17-19. FIA Autocross European Championship 7th Round

Autósport a TV-ben

-