-
2007. augusztus 30. 22:23

Számítógépen elevenedik meg a Seat Leon Szuperkupa

Rovat archívum

2015. március 25. 11:37

Középpontban a közúti balesetek számának csökkentése

2014. március 2. 12:37

Visszatér a Škoda 130 RS?

2014. február 10. 10:36

3 év alatt önjáró autót építenek

2014. január 20. 13:03

Ingyenes állami e-learning KRESZ-képzés

2013. november 22. 15:09

A nemzetiség kérdése nemzetközi versenyeken

Twitter

Szerző: PR

Igen ritka jelenség, hogy az Autós Gyorsasági Országos Bajnokság illetve valamely márkakupa alapján számítógépes játék készüljön Magyarországon. 2007. nem csupán a SEAT Leon Szuperkupa létrejötte okán lehet különleges a hazai autósportot kedvelők számára, hanem az európai színvonalú bajnokságot feldolgozó számítógépes játék megjelenése kapcsán is.

Olasz fejlesztők és a Hungarian Painters' Team összefogásával még a 2007-es szezon lezárása előtt elkészülhet a SEAT Leon Kupa összes versenyzőjét és csapatát felvonultató PC játék, amely ingyenesen letölthető lesz, de a használatához szükséges a szintén interneten megvásárolható rFactor című szoftver.

A fejlesztés előrehaladott állapotban van, ennek eredménye az első ízelítő kisfilm, mely már letölthető a Hungarian Painters' Team blogjáról a http://hpt.racegear.net címen, illetve felkerült egy népszerű online videomegosztó oldalra is, melynek lejátszója szabadon beágyazható további weboldalakba. A blogon továbbá megtalálhatók a játékban szereplő versenyautókról készült render képek, kiegészítve néhány fiktív festéssel, melyek nagyobb online versenyek szervezése alkalmával lehetnek hasznosak. A SEAT Leon Szuperkupa PC verziójában helyet kap az összes versenyző, aki pályára lépett a 2007-es szezon során, valós pontrendszer és erőviszonyok kerülnek a játékba és természetesen lehetőség lesz a Hungaroringen illetve a Pannóniaringen is versenyezni. (az Euro-Ring a későbbiekben kerülhet a játékba, a hegyiversenyeket pedig fiktív hegyi pályákkal helyettesítettük) Tervezett megjelenés: 2007. szeptember vége.


A Hungarian Painters' Team-ről

A Hungarian Painters' Team egy spontán szerveződés, mely 2006-ban jött létre. A nem profitorientált jelleggel működő társulás összetétele változó, de a tagok mindenkori célja, hogy elsősorban magyar autósporthoz kapcsolódó, ingyenesen letölthető kiegészítések jöjjenek létre különböző számítógépes játékokhoz, gyakran külföldi támogatással. A csapat tagjaihoz fűződik a 2005-ös Hungarian Porsche Carrera Cup, mely német segítséggel készült el az F1 Challenge 99-02 című játékhoz, majd tavaly a francia FRRacers csapattal való együttműködés révén született meg a 2006-os Shell V-Power Racing Renault Clio Kupát feldolgozó modifikáció, mely igen népszerűvé vált az internetes játékosok között és valós idejű bajnokság is indult igen magas részvétellel. 2007-ben a tervek szerint a SEAT Leon Szuperkupa készül el, majd egy igen grandiózus Clio Kupa adoptáció a 2004. és 2007. között futott autók felvonulásával.

 

Következő versenyek, események

Autósport a TV-ben

-